Opskrift: Nem svampet banankage med chokolade og lakrids
Banankage!
Der går, indrømmet, lidt længe imellem at jeg deler en opskrift med jer, men jeg burde gøre det noget mere, for det sidste års tid har der faktisk været en del ting, som jeg har haft god succes med i køkkenet. Især desserter og kager.
Min mand spurgte mig tidligere i dag, om ikke jeg kunne bruge et par modne bananer til min gode kage (fedterøv, ikke? ha ha) og vupti var jeg selvfølgelig i gang med at bikse min gode banankage sammen. Den tager kegler uanset, hvornår jeg serverer den, så det er tit den jeg vælger, når det dels skal være hurtigt og også lidt nemt.
Denne version er med lakrids og chokolade. Lakrids spiller rigtig fint op imod den søde og runde smag fra vanilje og bananer … og den bitre chokolade fremhæver lige præcis lakridsen. På den måde får man faktisk en smagsoplevelse i flere lag, hvis man kan sige det sådan og hvis man tilsatte lidt flødeskum eller creme fraiche, så ville man sagtens kunne servere den som dessert også. Måske med lidt revet marcipan i den der flødeskum …
I hvert fald kan den her banankage kun anbefales, så måske er der lidt inspiration til en weekendkage her. 🙂
Opskrift
1,5 dl sukker (erstat evt. med andre sødestoffer, hvis du mere er til det – du kan maksimere lidt på volumen ved at tilsætte ekstra banan. Det ændrer lidt på kagens struktur, men den smager godt alligevel)
100 gr. lunkent smeltet smør (plus lidt ekstra til at smøre formen med)
3 æg
2-3 tsk vaniljesukker eller kornene fra en stang vanilje (sidstnævnte bliver afgjort bedst)
1 tsk stærk lakridspulver/-stykker (nøjes med en halv, hvis du gerne vil have en mild smag af lakrids)
2 dl. hvedemel
1 tsk bagepulver
2 mellemstore eller 3 små mosede bananer
1 lille håndfuld små chokoladestykker – mørk … gerne mindst 70%
chokolade til at toppe banankagen med (jeg har denne gang brugt Toms chokolade med lakrids og det fungerede SUPER som topping på kagen – haps!) – hak eller riv chokoladen for det bedste resultat
Server evt. med lidt flødeskum eller creme fraiche
Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovn)
2. Bland alle tørre ingredienser i en skål (mel, bagepulver, vaniljesukker/-korn, lakridspulver
3. pisk sukker og æg sammen i en anden skål og vend chokoladestykkerne i
4. kom skiftesvis melblanding og smør i sukkerblandingen og vend/ rør blidt sammen
5. vend de mosede bananer i lidt ad gangen
6. smør en springform for at få en dessertagtig kage eller en rugbrødsform for at få en mere sandkageagtig kage. Det smager ens, men tjener to forskellige formål 😉 Brug rigtig smør – dels er det bedre end blandingsprodukter og dels bliver kanten bare lidt ekstra lækker
7. fyld dejen i formen og bag i ca. 45-50 min i en springform, ca. 55-60 min i en rugbrødsform
8. kom chokolade på toppen af din banankage og lad den afkøle
9. server … to gange 😀
TIP: man kan sagtens udelade lakridsen, så det bare bliver en almindelig banankage …alternativt er det også godt at kombinere med lidt frysetørrede bær.
Velbekomme 🙂
2 Comments
Birthe
Hvornår får vi din nyetaske at se?
Birthe
Malsen
Den er på i dag 🙂