Opskrift på hjemmelavet cremet tomatsuppe serveret med grove baguettes
Hjemmelavet cremet tomatsuppe er altid er hit herhjemme og det er faktisk ikke spor besværligt at lave en helt almindelig hverdag. Den kan sagtens serveres som gæstemad også eller som forret. Vi gør det hele og den vækker altid begejstring. Så, hvis du er lidt på bar bund i forhold til aftensmad i morgen eller en af dagene, så er dine trængsler nu forbi 🙂
Jeg foretrækker en cremet tomatsuppe frem for en vandet. Det vil sige en, som læner sig op i mod en italiensk variant med fløde. Når den skal serveres, er den ofte flankeret af baguettes eller et andet godt hjemmebagt brød, men “dyppe-brød” skal der til uanset. På toppen drysser jeg lidt mozarella eller parmasan.
Opskriften på hjemmelavet cremet tomatsuppe
Herunder får du min bedste opskrift på en hjemmelavet cremet tomatsuppe, som ovenikøbet er laktosefri. Sørg for at have en tykbundet gryde klar og en stavblender (eller anden blender). Velbekomme.
4-6 personer
Arbejdstid: max 45 min
Budget: ca. 90 – 100 kr. hvis du bruger de ingredienser jeg linker til – lidt afhængigt af om der er tilbud.
- 2 spsk olivenolie – jeg kan bedst li’ denne
- 3 ds. hakkede tomater – jeg bruger helst disse
- 2 brikker purerede tomater – jeg bruger helst disse
- 2 mellemstore røde peberfrugter
- 3 skalotteløg (4 hvis de er meget små)
- 2 fed hvidløg
- 1 frodig potte basilkum
- 2 tsk oregano
- 2 brikker grøntsagsbouillon – jeg bruger disse
- 2-3 dåser vand
- 1/4 liter laktosefri piskefløde** – jeg bruger denne
- Lidt ost til topping – mozarella eller parmasan
- Brød – jeg serverer næsten altid grove baguettes
Forarbejde: hak hvidløgene fint, skær skalotteløgene ud i små tern og skær peberfrugterne ud i små tern. Pluk basilikum af din potte og læg dem som hele blade i en si. Overøs med vand, så de bliver rene. Åbn dåser og brikker. - Steg nu skalotteløgene ved lav middelvarme i din olivenolie. De må ikke blive brune, men skal blive klare.
- Tilsæt peberfrugttern og lad dem stege med til de bliver bløde.
- Kom de hakkede tomater og de purerede tomater i gryden og rør rundt.
- Tilsæt brikker med grøntsagsfond.
- Fyld vand i en dåserne (så får du det sidste tomat med) og kom 2,5 – 3 i suppen og rør rundt. (Du kan gemme 1 dåse vand og komme i senere, hvis du vil styre tykkelsen på suppen)
- Nu tilsætter du basilikum som hele blade, samt oregano og kommer lidt salt og peber i.
- Lad suppen småkoge i ca. 30 minutter før du blender den grundigt. Jeg bruger altid stavblender og blender i ca. 5-6 minutter, fordi jeg godt kan lide at der stadig er lidt tekstur i suppen, men hvis du gerne vil have den helt smooth, så brug en almindelig blender.
- OBS! Pas på kun at fylde blenderen halvt, da varmetrykket arbejder og du kan blive skoldet, hvis låget popper af. Hellere blende ad flere omgange end at komme tilskade. Tomat sviner i øvrigt pænt meget på hvide vægge….. har jeg hørt fra en ven 😀
- Efter blendningen tilsætter du fløden og lader suppen få et langsomt opkog. Smag til med lidt salt, peber og evt. sukker, hvis du bedst kan lide sød suppe. Skru derefter ned på mindste styrke imens du henter tallerkner mm.
Så er der bare tilbage at servere et styk hjemmelavet cremet tomatsuppe toppet lidt ost og måske et enkelt blad basilikum. Velbekomme – håber det smager.
** vedrørende laktosefri fløde, så kan den jo nemt erstattes med den almindelige, men min søn er laktoseintolerant, så jeg laver den altid sådan.